Scalabor is het mens- en arbeidsontwikkelbedrijf voor de regio Midden-Gelderland. Haar missie is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een zo regulier mogelijke arbeidsplaats te leiden. Als partner van werkgevers en gemeenten in de regio ontwikkelen verbinden zij talenten van mensen en werkgevers.

Scalabor wil via Werkstap de competenties van haar werkcoaches versterken op het gebied van arbeidsontwikkeling. Bij een traditionele training gaat echter veel van de opgedane kennis in het trainingslokaal verloren en is het effect op de werkvloer klein. Scalabor heeft daarom gekozen voor Werkstap.

Werkcoaches worden getraind op het gebied van arbeidsontwikkeling en gaan ook daadwerkelijk in de praktijk aan de slag met de WO-methodiek van Werkstap. Hiermee wordt er direct verbinding gemaakt tussen de opgedane kennis en de toepassing op de Werkvloer. Met Werkstap krijgen de werkcoaches de tools in handen om arbeidsontwikkeling (WWB en WSW) daadwerkelijk op een hoger niveau te brengen. De eerste ervaringen zijn persoonlijk verwoord in deze video-presentatie .