new-logo cvw

Concern voor Werk heeft als visie “iedereen met een afstand tot de arbeidsmarkt in Flevoland participeert in arbeid”. Om deze droom om te zetten in realiteit is een professionele, methodische aanpak nodig om arbeidscompetenties te ontwikkelen. Daarnaast kan deze visie alleen tot wasdom komen met een goede infrastructuur, professionals en een intensieve samenwerking met gemeenten en bedrijfsleven.

In 2015 is Werkstap in het leerwerkbedrijf Concern voor Werk geïmplementeerd. Tom Boersma (Projectleider) en Sander Post (Management) kijken meer dan tevreden terug op deze implementatie. De ontwikkelmethode blijkt effectief te werken, wordt gedragen door de werkleiding én de organisatie heeft zich verder procesmatig kunnen verdiepen in de meerwaarde van het systeem. Concern voor Werk heeft besloten Werkstap dan ook organisatiebreed in te gaan zetten voor het gehele bedrijf; met prioriteit voor WWB.

“Met Werkstap halen we een professioneel middel in huis waarmee we de competentie ontwikkeling van onze mensen vorm kunnen geven op een manier die ook toepasbaar is door onze werkleiding” – Sander Post – Management – Concern voor Werk

Concern voor WerkHet Werkstap implementatieteam: Tom Boersma (projectleider), Nely Knol (Applicatiebeheer), Hennie Lemke (Afdeling Schoonmaak en catering extern), Michel Post (Afdeling Montapak), Jan Sietsma (Afdeling Kwekerij), Theo Steenkamer (Afdeling Groen), Jozefien Sturm (P&O ) en Rien van Rijsbergen (Opleiding & Training).