Adviseren

U kunt gebruik maken van onze advisering op het gebied van inrichting van processen rond participatie, keuze van competentiesystemen, toepassen van interventietechnieken, zoals: diagnose, trajectplanning, loonwaardebepaling, praktijkcoaching, werkgeversbenadering en onderwijs. Ons advies is gebaseerd op een jarenlange praktijkervaring in de profitsector, WSW en gemeenten.

Grip op het proces: Implementeren modules

Onze implementatie-consultancy is erop gericht om via stuur- en werkgroepen Werkstap efficiënt en effectief naar uw proceswensen in te richten. Deze consultancy bestaat uit definiëring van het doorstroomproces, het inrichten hiervan in Werkstap met diagnose-vragenlijsten, begeleiders, statussen, procesflow, werkgevers, leerwerkplekken, bibliotheken met werkopdrachten etc.

Ontwikkelplatform samen benutten

Het Werkstap® platform kan lokaal, regionaal en zelfs landelijke worden ingericht met een bibliotheek aan gecertificeerde leer-werktrajecten met ondersteunende leermiddelen. De leer-werktrajecten en leermiddelen zijn gericht op kansrijke werksoorten in de arbeidsmarktregio zoals logistiek, metaal, hout, groen, schoonmaak, facilitair, productie, horeca, landbouw. De gebruiker bepaalt met Werkstap de kortste weg naar werk, selecteert het erkende leerwerk-traject, ondersteunt de praktijkopleider en docent met concrete leermiddelen, monitort voortgang en stuurt resultaatgericht.

De leermiddelen bestaan uit praktische werkopdrachten, leskaarten, kennistesten en instructiefilms. Deze leer-werktrajecten zijn afgestemd op werkgeverseisen en de MBO kwalificatiedossiers. Door de betrokkenheid van werkgevers en onderwijsinstellingen biedt u kandidaten doorstroom perspectief naar passend werk met MBO diploma of Praktijkverklaring (Boris/SBB). Het Werkstap® platform is beschikbaar voor Gemeenten, leerwerkbedrijven (SW) en VSO/PRO/MBO onderwijsinstellingen en werkgevers.

Wilt u ook toegang tot het landelijk Werkstap® platform? Neem dan contact op met PTC Groep: http://www.ptcgroep.nl/contact-adressen

Interventies op doorstromen: Professionaliseren

Het trainen van gebruikers maakt een onlosmakelijk deel uit van de implementatie van Werkstap. Naast de gebruikerstrainingen bieden wij voor de professionals en deelnemers diverse trainingen, uiteraard gebaseerd op onze visie rond doorstromen en ontwikkelen (praktijkleren).

Bekijk hier alle trainingen!