Uitgangssituatie

Jobcoaching start vanuit een gevuld bedrijfs-, deelnemers- en werkplekken-/vacaturebestand.

Matchen

De matching van deelnemers op werkplekken of andersom (!) kan in Werkstap via verschillende stappen. Het is maar net waar de jobcoach de voorkeur aan geeft. Meestal werkt een jobcoach van breed naar smal, dat wil zeggen: hij voegt criteria toe tot er een werkbare shortlist wordt verkregen. Ook kan voor de optie een ‘beste deelnemer’ of een ‘beste werkplek’ worden gekozen. Binnen elke matching shortlist zet Werkstap automatisch de beste kandidaat of vacature boven aan de lijst.

Werkgevers

De vacatures komen van de werkgever. Om deze te verwerven biedt een CRM-deel binnen Werkstap de mogelijkheid om de acquisitie te ondersteunen. In de CRM worden allerlei afspraken en notities opgenomen. Daarnaast wordt ook het aantal vacatures dat een bedrijf beschikbaar heeft gesteld en waarop deelnemers zijn geplaatst bijgehouden.

Plaatsingen en vacaturebeheer

Als deelnemers worden geplaatst, wordt de mutatie automatisch geregistreerd en wordt het vacaturebestand bijgewerkt. Het mutatieoverzicht (voor de gemeente) wordt eveneens automatisch bijgewerkt.

Voor meer informatie:

Neem contact met ons op

“Via matching in Werkstap krijgen we met één druk op de knop inzicht in waar iemand staat ten opzichte van arbeidsmarkt-profielen en vacatures.` Jesler Kiestra Projectleider Empatec-Pastiel